A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

ТРИВАЄ КОНКУРС «ЗБАГАТИМО ІСТОРІЮ РІДНОГО КРАЮ»

Дата: 20.02.2019 15:33
Кількість переглядів: 907

З метою вшанування видатних особистостей, зокрема учасників національно-визвольних змагань українського народу, життя і діяльність яких були пов’язані з селами Баворів, Білоскірка, Великі Гаї, Грабовець, Дичків, Застав’є, Застінка, Кип’ячка, Козівка, Красівка, Прошова, Cкоморохи, Смолянка, Теофілівка, Товстолуг громадською ініціативою "СПАДЩИНА", яка об’єднує представників учительської, технічної, мистецької, інтелігенцій Великогаївської об’єднаної територіальної громади за підтримки Великогаївського сільського голови Олега КОХМАНА з 14 грудня 2018 року триває Конкурс творчих робіт.

Завдання Конкурсу полягає у дослідженні, розширенні, збагаченні біографічних відомостей, записі та описі спогадів учасників національно-визвольних змагань українського народу (чи свідків), життя і діяльність яких були пов’язані з селами громади.

Імена осіб, які народилися або проживали у селах громади: усусусів, стрільців УГА, членів ОУН, вояків УПА, репресованих та виселених за співпрацю з українськими підпільниками, а також жертв тоталітарних режимів ХХ століття поміщено у Книзі Памяті Тернопільського району ЗA ЧЕСТЬ І СЛАВУ, ЗА НАРОД (Тернопіль, Видавництво ЗБРУЧ, 2003 рік).

Крім цього, нещодавно вийшла з друку п’ята книга серії «РЕАБІЛІТОВАНІ ІСТОРІЄЮ. Тернопільська область», у якій міститься інформація про  реабілітованих мешканців Тернопільського району.

Зі змістом п’ятої книги  серії «РЕАБІЛІТОВАНІ  ІСТОРІЄЮ. Тернопільська область»  можна  ознайомитися в мережі  Інтернет  за посиланням

http://www.reabit.org.ua/files/store/Ternopol.5.pdf

Ставайте  учасниками Конкурсу. Долучіться до збагачення історичної правди  та  вшанування  памяті  видатних особистостей, які прославили нашу громаду. 

Положення про Конкурс додається.

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про конкурс творчих робіт про видатних особистостей,

життя яких було повязане з селами

 Великогаївської об’єднаної територіальної громади

 

1. Загальні положення

1.1. Конкурс творчих робіт (далі – Конкурс) проводиться з метою вшанування видатних особистостей, зокрема учасників національно-визвольних змагань українського народу, життя і діяльність яких були пов’язані  з селами Баворів, Білоскірка, Великі Гаї, Грабовець, Дичків, Застав’є, Застінка, Кип’ячка, Козівка, Красівка, Прошова, Cкоморохи, Смолянка, Теофілівка, Товстолуг, збереження історичної пам’яті.

1.2. Конкурс організовується та проводиться Громадською ініціативою «Спадщина», яка об’єднує представників учительської, технічної, мистецької,  інтелігенцій Великогаївської об’єднаної територіальної громади за підтримки Великогаївського сільського голови Олега Кохмана. Завданнями Конкурсу є: дослідження, розширення,  збагачення біографічних відомостей,  запис та опис спогадів учасників національно-визвольних змагань українського народу (чи свідків), життя і діяльність яких були пов’язані  з  вище переліченими селами громади.

 

2. Учасники   Конкурсу

Учасники  Конкурсу поділяються  на такі   категорії:

      -  учні  9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів громади;

      -  студенти вищих та професійних навчальних закладів;

      -  учителі;

      -  працівники закладів культури;

      -  журналісти;

      -  церковні громади;

      -  молодіжні громадські організації. 

 

3. Організатор  і  Конкурсна комісія Конкурсу

3.1. За доручення Великогаївського сільського голови відділ освіти виконавчого комітету Великогаївської сільської ради спільно з Громадською ініціативою «Спадщина» створює Організаційний комітет (далі – Оргкомітет).

Оргкомітет  забезпечує проведення Конкурсу: координує роботу членів Конкурсної комісії; надає роз’яснення  Учасникам Конкурсу та виконує інші обов’язки, покладені на нього згідно з цим Положенням.

3.2. Конкурсна комісія розглядає, оцінює конкурсні роботи та визначає переможців Конкурсу.

До складу Конкурсної комісії входять:

Стоцький Ярослав  -  голова Конкурсної комісії.

Древніцька Оксана - секретар Конкурсної комісії.

 - Копит Ігор;

 - Костик Микола;

 - Миколенко Михайло;

-  Семеняк Валентина;

 - Слюзар Володимир.

 

4. Порядок проведення Конкурсу

4.1. Конкурс проводиться з  14 грудня 2018 року по 10 березня 2019 року в два етапи:

I етап (14 грудня 2018 року   28 лютого  2019 року)   оголошення конкурсу та подання Учасниками конкурсних робіт;

II етап (1 березня 2019 року 9 березня 2019 року) аналіз робіт учасників Конкурсною комісією, визначення переможців Конкурсу.

4.2. Урочисте підведення підсумків Конкурсу проводиться 10  березня 2019 року.

 

5. Порядок подання та оформлення конкурсних робіт

5.1. До розгляду Конкурсної комісії приймаються необмежена кількість творчих  робіт від кожної категорії Учасників Конкурсу. Творча робота, крім  машинописного тексту, може містити  фотографії, архівні документи (їх копії), предмети матеріальної культурної спадщини, відеоматеріали, інтервю. Машинописний текст виконується у  форматі А4  (Arial, кегель 14) без обмеження кількості аркушів.

5.2. Конкурсні роботи необхідно надати для розгляду Конкурсною комісією до 16.00 год. 28 лютого 2019 року за адресою с. Великі Гаї, вул. Галицька,47, відділ освіти виконавчого комітету Великогаївської сільської ради (методичний кабінет).

5.3. На додатковому аркуші слід зазначати прізвище, ім’я та по - батькові  Учасника, чи склад творчого колективу Учасників із зазначенням їх прізвищ, імен та по – батькові. 

5.4. Роботи усіх Учасників  Конкурсу будуть передані до експозиції створюваного історико-краєзнавчого музею громади.

 

6. Нагороди переможців Конкурсу

Учасники Конкурсу відзначаються дипломами і подарунками.

Переможці  Конкурсу отримують  грошову премію в розмірі 500 гривень.

 

7. Інші  умови

Організаційний комітет Конкурсу залишає за собою право використовувати конкурсні роботи в  некомерційних цілях з обов’язковим зазначенням імен авторів;  розповсюдження робіт в установах освіти; відтворення робіт для потреб Конкурсу і з метою його реклами, для показу по телебаченню, для розміщення в пресі, в інтернеті.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь