Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

День незалежності у Великогаївській громаді

Дата: 29.08.2018 10:36
Кількість переглядів: 1659

Кілька днів тому українці відсвяткували 27 День незалежності нашої держави. По всій країні проходили гучні святкування. Зокрема, гарно відмітили свято і на Тернопільщині.

Та, щоб сповна відчути дух української пісні, повеселитися, варто було приїхати у Великогаївську об’єднану територіальну громаду.

Фото без опису 

З самого ранку жителі різних сіл громади, одівши святкові вишиванки, розпочали свято зі спільної молитви у церквах. А далі зїхались у село Грабовець, у якому цьогоріч проходило велике святкове дійство.

У Великогаївській ОТГ дбають про спортивний дух молоді. Тож, традиційно, на великі свята,  проводять гарні спортивні змагання, або, як прийнято говорити «Козацькі забави». У яких приймають участь як  діти, так і дорослі. Цьогоріч дитячі ігри проводились серед трьох вікових груп: до 7 років, до 10 і до 12 років. У змаганнях взяли участь більше ста дітей. Зрештою, юних спортсменів  нагородили  солодкими подарунками від сільської ради. Змагання судили вчителі шкіл громади: Антоніна Глуха, Дмитро Мричко, Богдан Стечишин та Саламандра Наталя, котра також була ведучою змагань.

Фото без опису

Опісля позмагались на витримку, спритність та витривалість і дорослі, обєднавшись у команди від кожного села. Спортсмени-аматори змагались у таких конкурсах: перевезення тюків тачкою на швидкість, стрибання в мішку та перетягування канату. В загальнокомандному заліку перемогу здобула команда сіл Товстолуг і Застінка, друге місце у команди сіл Дичків і Красівка а третє - у команди сіл Грабовець і Білоскірка. Усіх учасників «Козацьких забав» нагородили кубками, грамотами і медалями, команду переможця -  перехідним кубком присвяченим Дню незалежності України.

Фото без опису

Далі розпочались святкові обжинки. Священики разом із жителями громади помолилися за здоров’я людей, котрі важко працюють на полях, завдяки клопіткій праці яких, на наших столах завжди є запашний хліб. Опісля освятили сільгосптехніку. А також підприємці преміями та подяками нагородили найкращих працівників.

Фото без опису

Далі священнослужителі зібрали усіх біля великої сцени, щоб разом попросити у Бога милості, миру та злагоди на наші землі. Відбувся великий молебень.

Тоді вже й розпочався великий святковий концерт. Великогаївська громада славиться талановитими людьми. На сцені виступали як танцювальні, так і співочі колективи.

Фото без опису  

Надзвичайним був виступ Великогаївського хору. Надто тоді, коли вони разом із усіма присутніми долучилися до загальнонаціонального дійства. У цей день о 18 годині по всьому світі, у кожній церкві України, молилися за добре майбутнє нашої держави, синхронно виконуючи молитву «Боже, Великий Єдиний». У цей час мало не в кожного із присутніх бриніли на очах сльози. Сила молитви була такою сильною, що здавалося, чули як разом із нами молитися наші земляки у далеких Канаді, Сполучених Штатах…

Фото без опису

А ще на святі господарі та господині з кожного села пригощали гостей свята смачними ласощами, різноманітними стравами національної кухні. До слова, усі виручені кошти люди мали витратити на благо свого села.

Фото без описуФото без опису

Також умільці показували власні вироби. Так, під час свята можна було помилуватися роботами відомого паперового майстра із Великих Гаїв Володимира Кріси.Фото без описуСірникового майстра з Товстолуга Мар`яна Вархоліка.

Фото без опису

 

На сцені лунали пісні. Голова громади Олег Кохман у привітальному слові подякував усім за нелегку працю, підтримку та розуміння. Нагородив грамотами старост сіл.

«Нашій громаді лише три роки. Але ж скільки нам вдалося зробити за цей короткий час! Уже другий рік поспіль ми святкуємо День Незалежності разом, як одна велика сімя. Тішуся, що нас так багато. Гарні, усміхнені, у святкових вишиванках. Своєю української піснею, щирою молитвою ми вкотре доказуємо, що ми є велика і непереборна нація.

У цей час наші мужні хлопці перебувають на сході. Щодня, щохвилини ризикують власним життям, щоб оборонити терени нашої держави. Друзі, тож давайте їм допоможемо. Допоможемо плідною працею, дружелюбністю. Допоможемо підтримкою наших українських цінностей, традицій. Допоможемо щоденною щирою молитвою.

Бажаю вам збагачувати у серцях патріотичний дух, прививати любов до неньки України своїм дітям. І надалі злагоджено розвивати, розбудовувати нашу громаду, а отже і саму Україну», - емоційно сказав Олег Андрійович.

Фото без опису   

До пізнього вечора тривав святковий концерт, який повільно перейшов в українські танці. А ще традиційно дорослі та діти запалили символічну ватру.

Ось так закінчилося святкування 27 річниці Дня незалежності у Великогаївській громаді. Усі попрощалися та пообіцяли зустрітися у наступному році у ще більшому колективі, і потішитися новим здобуткам у кожному селі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь