Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Олег КОХМАН: «Наше завдання – виховати здорову, спортивну молодь»

Дата: 28.08.2018 10:23
Кількість переглядів: 1115

Реформа децентралізації в країні щоразу приносить нові плоди. Утворюються,  розвиваються об’єднані територіальні громади. У селах покращується інфраструктура, оновлюються школи, дитячі садочки тощо. Люди нарешті відчувають, що у державі відбувається час позитивних, дієвих змін.

Фото без опису

Прикладом цього є Великогаївська територіальна об’єднана громада. У якій відремонтовано чимало навчальних закладів, будують нові амбулаторії, ремонтують дороги. А нещодавно, на сам День Прапора, 23 серпня, у селі Товстолуг, що входить в ОТГ, відкрили  новітній спортивний футбольний майданчик зі штучним покриттям. Проект здійснено в рамках бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України» коштами державної субвенції та місцевого бюджету: 50 на 50 %. 

Фото без опису

На святі зібралось чимало жителів громади. Привітати їх приїхали і високоповажні гості. У Товстолуг завітав народний депутат Тарас Юрик, разом із запрошеними гостями з Польщі та Німеччини. Приїхали  голова обласної адміністрації Степан Барна, голова районної адміністрації Олександр Похилий, ну і, певна річ, голова громади Олег Кохман.

Після урочистого перерізання стрічки, спільної молитви, освячення, посадовці привітали людей зі святом.

Фото без опису

 «Сьогодні наші хлопці під синьо-жовтими стягами перемагають на передовій, зупиняючи російського окупанта, а наше з вами спільне завдання на мирній території - створити комфортні умови для підростаючого покоління.  Приємно констатувати, що робота, яку проводить народний депутат України Тарас Юрик, дає можливість реалізувати цілу низку інфраструктурних проектів. Це результат спільної роботи держави та громади. Вдалий приклад партнерства, що дає позитивний для всіх результат.
Спільна позиція районної державної адміністрації, об'єднаної територіальної громади, Уряду і держави змінює обличчя всієї країни», —  заявив Степан Барна.

Фото без опису
Очільник області додав, що цьогоріч на Тернопільщині планується облаштування 11-ох таких футбольних полів.
«Український прапор — це символ боротьби нашого народу. І ми звеличуємо наш синьо-жовтий стяг добрими справами, вірними, чіткими кроками для розвитку нашої країни.  Дуже тішуся, що сьогодні ми з вами зібралися на гарному українському заході. Адже відкриття спортивного майданчику, направду, дуже гарна подія. Усі разом: обласна, районна влада, держава, громада робимо усе можливе для того, щоб наша молодь росла здоровою. А в здоровому тілі, здоровий дух. Дух до самоствердження, до розбудови країни, до утворення світлого майбутнього. Окремо хотів би подякувати голові громади Олегу Кохману. Адже ця людина ніколи не сидить на місці, добивається покращення для людей, не на слові, а на ділі », — зазначив нардеп Тарас Юрик.

Фото без опису

До привітань приєднався і Олександр Похилий.

Фото без опису

«Сьогодні дуже непростий час для нашої держави. На сході країни точиться війна. Щодня тисячі мужніх синів України захищають нашу з вами свободу, мирне небо. І дуже приємно, що не зважаючи на це, в країні таки відбуваються такі приємні і потрібні події. Розвиток спорту, загартовування молоді – дуже добра справа. Адже у підростаючого покоління формуватиметься командний дух, відчуття підтримки та водночас, дисципліни. Дякую усім, хто приєднався до цієї справи», - заявив голова райадміністрації.

Депутат обласної ради Юрій Березовський розповів, що сам навчався у Товтолузькій школі, і колись він разом із друзями, чимало часу проводив на спортмайданчику. Але вони і мріяти не могли, що їхнє звичайне футбольне поле стане таким сучасним. Юрій Романович закликав дітлахів трішки відкласти в бік новомодні гаджети, а разом поганяти мяча, позмагатися.

Фото без опису
 

На останок перед жителями громади та гостями виступив голова ОТГ Олег Кохман.

Фото без опису

«Варто зазначити, що протягом останніх років на Тернопільщині спостерігається стрімкий розвиток спортивної інфраструктури. В різних куточках краю відкриваються оновлені спортивні зали, новозбудовані ігрові та тренажерні майданчики. В нашій громаді, зокрема, налічується три загальноосвітні школи. У Великих Гаях спортивний майданчик на базі загальноосвітнього закладу був облаштований вже давніше. Сьогодні ми відкриваємо його тут, у Товстолузі. Невдовзі плануємо відкриття майданчика у селі Баворів. Дякую усім, хто нам допомагає, радо простягає руку підтримки. Я завжди повторюю, що наш розвиток – це результат плідної співпраці з районною та обласною владами, результат великої допомоги та підтримки народного депутата Тарас Юрика, а також – результат клопіткої, злагодженої роботи мого колективу. Усі разом, може й невеликими, зате впевненими кроками йдемо до покращення, до змін», —  сказав Олег Андрійович.

Фото без описуФото без опису

Гості подарували молоді футбольні мячі, натомість отримали символічні подарунки від громади. Свято закінчилося. А на спортивному полі розпочались перші футбольні матчі між дитячими  футбольними командами Великогаївської ОТГ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь