A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Засідання круглого столу з питань розвитку сільськогосподарських кооперативів для громад Тернопільської області

Дата: 07.06.2018 15:09
Кількість переглядів: 1165

 Протягом 4 – 5 червня 2018 року в селі Скоморохи Бучацького району на базі відпочинкового комплексу «Над Стрипою» проводилося засідання круглого столу з питань розвитку сільськогосподарських кооперативів для громад Тернопільської області – учасників Програми DOBRE. На дане засідання були запрошені засновники та члени сільськогосподарських кооперативів зі всієї території області, представники органів місцевого самоврядування, а також усі, хто зацікавлений у створенні власних кооперацій. Від Великогаївської сільської ради у заході приймав участь начальник юридичного відділу сільської ради Михайло Лисиканич.

            У перший день засідання круглого столу програмним консультантом Програми DOBRE Ігорем Стефанівим було доведено до відома учасників заходу інформацію про місце кооперації в системі місцевого економічного розвитку, законодавчу базу та передумови створення кооперативів в ОТГ Тернопільсько області, проведено аналіз процесу розвитку кооперативного руху в Україні та у нашому регіоні, описано основні етапи створення та налагодження роботи кооперативу, можливості Програми DOBRE для організації навчань та обміну досвідом у створенні кооперативів.

            Наступним перед присутніми виступив голова сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Бучацький екопродукт» Олег Грицак, який поділився із учасниками заходу власним досвідом у діяльності кооперативу. Після цього усі вирушили в сусідні села, щоб оглянути пункти прийому молока СОК «Бучацький екопродукт» та на власні очі побачити один із аспектів його роботи.

            5-го червня засідання круглого столу розпочалося з доповідей представників громад про стан та перспективи розвитку кооперативного руху у їх громадах, причини та умови для створення кооперативу в громаді, можливі види його діяльності, наявний кадровий, фінансовий та матеріально-технічних ресурс для розвитку кооперації та якої допомоги та підтримки потребує дана громада.

            Про можливості отримання державної підтримки для сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у 2018 році розповів представник Департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації Василь Кічак.

            Директор Благодійного фонду Агрохолдингу «Мрія» Василь Мартюк провів презентацію на тему: «Кооперація як один із ключових інструментів для комплексного розвитку агропромислового сектору».

            Після цього власним досвідом у створенні та діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів ділилися голова КО «Файні ґазди» Ігор Велиган, голова СОК «Кринички» (Бережанський район) Василь Олексюк, представник Західно-українського ресурсного центру Дмитро Якимець (щодо СОК «ЕКОМ» с. Чесники Івано-Франківської області).

            Насамкінець виконавчий директор асоціації органів місцевого самоврядування «Агенція розвитку громад Буковини» Неля Малько на прикладі СОК «Добрі ґазди» розповіла про значення кооперативів в економічному розвитку громади.

            Після цього із новими знаннями та ідеями учасники круглого столу вирушили до власних громад.

Підготував Михайло Лисиканич. Фото автора

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь