A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2018 14:13
Кількість переглядів: 947

8 травня 2018 року в селі Великі Гаї на території меморіалу воїнам, що загинули у Другій світовій війні, відбувся мітинг-реквієм.

Фото без опису

Захід відбувався з нагоди Дня пам’яті та примирення й розпочався із молебна за загиблими у війні солдатами та мирними жителями, який відправив парох села Великі Гаї отець Володимир Хома. Потім виступили учні школи, які віршами та вітаннями віддали шану переможцям, пригадали присутнім про важкі будні 1939 – 1945 років. Пам’ять тих, хто поліг на полі бою, вшанували хвилиною мовчання.

Фото без описуФото без опису

Із вступним словом до людей звернулася вчитель історії Великогаївської загальноосвітньої школи Ганна Шаварин. Ганна Миколаївна розповіла про лихоліття та наслідки війни, внесок українців у велику перемогу, наголосила про історичне значення перемоги над фашистською Німеччиною.

Фото без описуФото без опису

Від імені Великогаївської сільської ради з привітальним словом виступив сільський голова Олег Кохман, який подякував ветеранам та учасникам війни за їх вклад у перемогу, побажав їм міцного здоров’я, сімейного благополуччя, щастя, поваги від людей та ще  довгих років життя, побажав усім жителям громади мирного неба над головою та найшвидшого закінчення війни на сході України. Після цього відбулося урочисте покладання квітів до постаменту Невідомому солдату: першими квіти поклали учні школи, згодом – інші мітинганти. Варто зауважити, що ветеранів Другої світової війни в об’єднаній громаді дуже мало: всього шістнадцять учасників бойових дій.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

  Після описаного заходу сільський голова та декілька учнів школи пішли вітати єдиного ветерана війни із Великих Гаїв Зеновія Гудя. Зеновій Миколайович радо прийняв очікуваних гостей та розповів дітям про стежки великої війни, пройдені ним у далеких сорокових роках минулого століття.

Фото без описуФото без опису

Великогаївська сільська рада, в свою чергу, сердечно вітає усіх ветеранів Другої світової війни із славним і дорогим усім нам святом – Днем Перемоги на гітлерівською Німеччиною. Ви – наша гордість і слава. Велич Вашого подвигу непідвладна часові. Земний уклін Вам і найглибша вдячність! Прийміть побажання щастя і добра, здоров’я і бадьорості духу на довгі роки, незгасної любові рідних та близьких й усього українського народу.

                 Підготував Михайло Лисиканич

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь