Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Ближче до людей

Дата: 10.02.2017 15:52
Кількість переглядів: 1003

 

8 лютого 2017 року в селі Товстолуг Великогаївської об’єднаної територіальної громади відбулася особлива подія - урочисте відкриття та освячення оновленої будівлі колишнього  адмінбудинку. Одночасно почнуть функціонувати поліцейська станція, приймальня старости та спеціаліста загального відділу села,  фельдшерсько-акушерський пункт. Гроші на реконструкцію старого приміщення надали як субвенцію із держбюджету для підтримки проектів децентралізації.

Діти тепло зустріли гостей, яких у цей день було чимало. Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна зазначив , що головною ідеєю децентралізації є максимальне наближення до людей медичних, адміністративних послуг, а також послуг безпеки. Саме тому за 2016 рік в області відкрили 16 поліцейських станцій та 5 місцевих пожежних частин. «Створення подібних центрів на прикладі Великогаївської громади — яскравий приклад того, як можна зробити успішним адміністрування у селі та громаді. Минулого року Тернопільська область отримала понад 141,5 млн грн субвенцій для територіальних громад, з яких 1 млн 200 тис були вкладені у даний об’єкт. Сьогодні бачимо реальний результат, який є показником успішних та позитивних змін», — підсумував очільник області.

У поліцейській станції працюватимуть троє правоохоронців, які будуть забезпечувати правопорядок та оперативно реагуватимуть на звернення громадян громади. Станцію  забезпечили автомобілем. «Поліція Тернопільщини продовжує вдосконалюватися та стає ближчою до людей», -зазначив у своєму виступі головний поліцейський області Олександр Богомол.

Голова Тернопільської РДА Олександр Похилий та голова районної ради Андрій Галайко привітали Великогаївську громаду та жителів села Товстолуг з таким відкриттям «три в одному» і побажали всім, хто буде працювати в цих приміщеннях поменше викликів до поліції, хворих у ФАПі та непорозумінь в офісі старости.

Голова Великогаївської об’єднаної територіальної громади Олег Кохман проінформував присутніх: «Минулого року ми з липня почали реконструкцію старого приміщення адмінбудинку у селі Товстолуг, використавши кошти субвенції з державного бюджету, попередньо зробили проектно-кошторисну документацію. Ми раді, що Міністерство регіонального розвитку погодило висновки на реконструкцію цього об’єкту. Сподіваємося, що спільними зусиллями задовольнимо потреби мешканців Великогаївської громади».

Освятивши приміщення, парох церкви сіл Товстолуг і Застінка отець Василь Собчук зазначив, що спостерігав за реконструкцією даного приміщення від початку і до завершення, бо живе поряд, і дуже радий, що за такий короткий термін можна досягти такого результату. На завершення отець поблагословив кожного працівника, який буде працювати тут сумлінно з Богом виконувати свій обов’язок.

На звершення торжества Юрій Присяжний , староста сіл Товстолуг і Застінка, подякував від імені жителів громади за те,  що приміщення облаштували так, аби воно стало зручним для кожного мешканця, за можливість  доступності  і пришвидшення отримання послуг.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь