A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Навчальний тур: "Досвід впровадження реформи децентралізації ОТГ. Переваги реформи та ризики. Створення нових громад і приєднання до існуючих."

Дата: 06.06.2017 15:46
Кількість переглядів: 845

Фото без опису2 червня 2017 року Великогаївська ОТГ приймала  голів сільських/селищних рад  Гусятинського, Бережанського та Козівського районів, які ще не прийняли рішення про утворення об'єднаної територіальної громади або приєднання до існуючої. Тема навчального туру:  "Досвід впровадження реформи децентралізації ОТГ. Переваги реформи та ризики. Створення нових громад і приєднання до існуючих." Даний захід організований   Тернопільським Центром розвитку місцевого самоврядування за сприяння програми U-Lead with Europe.

Мета візиту – ознайомлення з досвідом впровадження реформи децентралізації у Великогаївській та інших ОТГ, переваги децентралізації, фінансова децентралізація, очікування, ризики, перспективи розвитку.

Про успіхи і проблеми, з якими стикнулась Великогаївська ОТГ  в процесі об’єднання, представникам делегації  розповів сільський голова Олег Кохман.  Також  гості  мали можливість поспілкувалися із керівниками структурних підрозділів ради  з питань діяльності їх відділів  після об’єднання громади.

Під час візиту  члени навчального туру мали змогу ознайомитись з розвитком інфраструктури громади (школа, дитячий садок, пожежна станція, приміщення ради, дороги тощо).

       У школі учасникам навчального туру  вчитель інформатики Олена Сівінська показала  оновлений комп’ютерний клас та розповіла про заходи які відбуваються у класі на прикладі презентації.

      Учасники  туру відвідали село Товстолуг, де оглянули відремонтовані цього року об’єкти: місцевий офіс старости, фельдшерсько-акушерський пункт та поліцейську станцію, а також в  селі Скоморохи – оцінили оновлене дорожнє покриття на центральній вулиці. Під час поїздки старости сіл розповіли про покращення життя мешканців громади після об’єднання.

                       Підготувала Галина Кравчинюк, фото Степана Гулі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь