Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Навчальний тур: "Досвід впровадження реформи децентралізації ОТГ. Переваги реформи та ризики. Створення нових громад і приєднання до існуючих."

Дата: 06.06.2017 15:46
Кількість переглядів: 878

Фото без опису2 червня 2017 року Великогаївська ОТГ приймала  голів сільських/селищних рад  Гусятинського, Бережанського та Козівського районів, які ще не прийняли рішення про утворення об'єднаної територіальної громади або приєднання до існуючої. Тема навчального туру:  "Досвід впровадження реформи децентралізації ОТГ. Переваги реформи та ризики. Створення нових громад і приєднання до існуючих." Даний захід організований   Тернопільським Центром розвитку місцевого самоврядування за сприяння програми U-Lead with Europe.

Мета візиту – ознайомлення з досвідом впровадження реформи децентралізації у Великогаївській та інших ОТГ, переваги децентралізації, фінансова децентралізація, очікування, ризики, перспективи розвитку.

Про успіхи і проблеми, з якими стикнулась Великогаївська ОТГ  в процесі об’єднання, представникам делегації  розповів сільський голова Олег Кохман.  Також  гості  мали можливість поспілкувалися із керівниками структурних підрозділів ради  з питань діяльності їх відділів  після об’єднання громади.

Під час візиту  члени навчального туру мали змогу ознайомитись з розвитком інфраструктури громади (школа, дитячий садок, пожежна станція, приміщення ради, дороги тощо).

       У школі учасникам навчального туру  вчитель інформатики Олена Сівінська показала  оновлений комп’ютерний клас та розповіла про заходи які відбуваються у класі на прикладі презентації.

      Учасники  туру відвідали село Товстолуг, де оглянули відремонтовані цього року об’єкти: місцевий офіс старости, фельдшерсько-акушерський пункт та поліцейську станцію, а також в  селі Скоморохи – оцінили оновлене дорожнє покриття на центральній вулиці. Під час поїздки старости сіл розповіли про покращення життя мешканців громади після об’єднання.

                       Підготувала Галина Кравчинюк, фото Степана Гулі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь