A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Схід громадян в селі Прошова

Дата: 28.07.2017 15:40
Кількість переглядів: 1319

Фото без опису 25 липня 2017 року в клубі села Прошова відбувся схід жителів даного села.

            У заході взяли участь представники Великогаївської сільської ради: сільський голова Олег Кохман, секретар ради Ірина Скочеляс, староста сіл Скоморохи, Смолянка, Прошова та Теофілівка Ігор Прус, начальник відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та комунальної власності Галина Кравчинюк, начальник відділу житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Василь Гордій, начальник юридичного відділу Михайло Лисиканич та депутати сільської ради від села Прошова Юрій Олійник та Богдан Франків. Також у заході брав участь депутат Тернопільської районної ради по даному виборчому округу Володимир Крупніцький. Фото без опису            Перед присутніми виступив сільський голова Олег Кохман, який подякував усім за те, що знайшли час та прийшли на схід села, розповів про досягнення сільської ради з 2016 року по даний час, поділився планами ради щодо розбудови новоутвореної громади, наголосив на необхідності активнішої участі мешканців ОТГ у громадському, культурному та господарському житті села в тому числі і через діяльність вуличних комітетів та місцевих ініціатив.

            Ігор Прус розповів про заходи та роботи, проведені Великогаївською сільською радою у Прошові та плани щодо майбутніх заходів. Так, з часу об’єднання сіл у громаду тут поміняно чотири вікна у школі, закуплено три нові комп’ютери, стіл для настільного тенісу, спортивний інвентар, замінено водяний насос у свердловині школи, доставлено на дороги села більше двохсот тонн щебеню. Фото без опису

            Володимир Крупніцький довів до відома присутніх інформацію про соціальний пакет для жителів Прошови, підготований ПП «Агрофірма «Медобори», яку він очолює, та про вже реалізовані справи в рамках згаданого соцпакету. Фото без опису

            Директор місцевої школи Світлана Фортуна розповіла про заходи, реалізовані у Прошівській школі за рахунок великогаївського сільського бюджету та спонсорської допомоги ПП «Агрофірма «Медобори».

            Керівник місцевого ФАПу Наталія Антонюк розповіла про стан речей у закладі, який вона очолює, - тут підляють заміні чотири вікна та вхідні двері; жителі села роботою місцевого медпункту задоволені.

            Завідувач клубу Леонід Ванджула розказав про заходи, які проводяться та заплановані до кінця поточного року у місцевому закладі культури. Довів до відома присутніх, що у клубі віднедавна займається танцювальний колектив, який з часом може отримати статус аматорського.

            Про власну роботу розповіли також керівник місцевої бібліотеки Світлана Вихор, депутати сільської ради від села Прошова Юрій Олійник та Богдан Франків.

            Секретар ради Ірина Скочеляс довела до відома присутніх, що за довідками про місце проживання чи реєстрації треба звертатися до центральної садиби Великогаївської ОТГ, розповіла про необхідність реєстрації смерті у трьохденний термін, розказала про порядок отримання інших адміністративних послуг в установах сільської ради.

             Згодом збори перейшли у діалог між жителями села та представниками місцевої влади. Так, найбільше прошівчан цікавили ремонт центральної дороги у їх селі, оновлення місцевого ФАПу, облаштування дитячих ігрових майданчиків, стадіону, питання життєдіяльності школи. На всі запитання мешканці Прошови отримали обґрунтовані відповіді.

            P. S. Прошова приносить менше 2 % доходів до Великогаївського сільського бюджету, тому прикро сьогодні чути від деяких жителів даного села про недостатню увагу до нього з боку місцевої влади. Шановні активісти, перш ніж когось критикувати, вдумайтеся у цифру, наведену у попередньому реченні й проаналізуйте те, що зроблено у селі у 2016-му – першій половині 2017 року, а потім порівняйте це з тим, що робилося тут за всі роки Незалежності до об’єднання. А ще краще самі подумайте, що можете зробити Ви для того, щоб Ваше село посіло гідне місце у новоутвореній громаді. Знайте, що з часом будуть у Прошові дитячі майданчики, оновлені дороги та інші об’єкти інфраструктури, але не все відразу. І лише спільними зусиллями ми зможемо досягти поставлених завдань.

                                                                                                                   Михайло Лисиканич. Фото Галини Кравчинюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь