A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Зустріч представників Тернопільського міськрайонного центру зайнятості та Тернопільського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги з жителями Великогаївської об’єднаної територіальної громади

Дата: 31.03.2017 15:40
Кількість переглядів: 800

            В п’ятницю 31 березня 2017 року в клубі села Великі Гаї відбулася зустріч представників Тернопільського міськрайонного центру зайнятості та Тернопільського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги з жителями Великогаївської об’єднаної територіальної громади.

            Великогаївський сільський голова Олег Кохман довів до відома присутніх, що між Великогаївською сільською радою та Тернопільським міськрайонним центром зайнятості укладено договір про співпрацю, згідно якого жителі Великогаївської громади, які перебувають на обліку в центрі зайнятості як безробітні можуть за їх згодою направлятися центром зайнятості на виконання оплачуваних громадських робіт по благоустрою до Великогаївської сільської ради. Заробітна плата за виконання таких робіт частково виплачується з державного бюджету й частково – з великогаївського сільського бюджету. Запросив безробітних на роботу по благоустрою у громаді.

            Згодом перед присутніми виступив директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолій Куриляк. Анатолій Васильович розповів про роботу центру, його співробітництво із Великогаївською сільською радою, про порядок поставки на облік в центрі, порядок виплати компенсацій роботодавцям та порядок виплати допомоги по безробіттю, про державну політику у сфері зайнятості населення, відповів на запитання присутніх та запросив до слова директора Тернопільського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги Юрія Гордєєва.

            Юрій Володимирович розповів про роботу Тернопільського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги, який він очолює: сам центр був створений у 2015 році, однак з кожним місяцем все більше людей звертається сюди за допомогою. Центр тісно співпрацює в тому числі і з міськрайонним центром зайнятості. Безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг: 1) захист; 2) здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; 3) складення документів процесуального характеру. За безоплатною допомогою до Центру можуть звертатися лише пільгові категорії населення: малозабезпечені, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, громадяни інших держав, з якими Україна уклала відповідні міжнародні договори про правову допомогу, учасники бойових дій, учасники АТО, інші пільгові категорії, визначені законодавством. Сам центр безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться в місті Тернополі по вулиці Шпитальній, 7, тел. (0352) 52-15-20, 52-15-26. Єдиний номер безоплатної правової допомоги в Україні – 0800-213-103, e-mail: ternopil1.ternopil@legalaid.gov.ua, веб-сайт: www.legalaid.gov.ua.

            Крім того, працівники міськрайонного центру зайнятості розповіли про порядок проходження безоплатного навчання новим спеціальностям у центрі зайнятості, перелік діючих вакансій, відповіли на запитання присутніх.

            Олег Кохман подякував представникам міськрайонного центру зайнятості та місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги за плідний візит, за що отримав зустрічні слова подяки за співпрацю та розуміння.

                                                                                                              Підготував Михайло Лисиканич. Фото Надії Прийми

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь