A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Навчальний візит у Рівненську область

Дата: 28.11.2017 15:18
Кількість переглядів: 741

          Фото без опису  Протягом 20 – 23 листопада 2017 року в рамках проекту Волинського ресурсного центру «Зміцнення демократичної культури серед молодих депутатів України» в місті Рівному було організовано стажування на тему «Агенції місцевого розвитку», «Місцевий економічний розвиток», «Розвиток людського капіталу». У даному заході взяли участь представники із Житомирської, Запорізької, Львівської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Черкаської, Чернівецької та Харківської областей. Від Великогаївської сільської ради у заході приймав участь начальник юридичного відділу сільської ради Михайло Лисиканич.

          Фото без опису  У перший день учасники стажування здійснили візит у ЗРНГО «Волинський ресурсний центр», де отримали інформацію щодо шляхів впровадження проектів у сфері розвитку територіальних громад; там же поділився власним досвідом у сфері реалізації україно-польських проектів місцевого розвитку координатор даних проектів Рівненської міської ради Сергій Ващук.

          Фото без опису  Наступного дня у приміщенні Рівненського національного університету водного господарства та природокористування гості заходу зустрілися з представниками платформи «Простір», які розповіли про проекти креативної індустрії та проекти розвитку міста Рівного. Цього ж дня стажисти вирушили з візитом до міста Острог, де відвідали Музей книги і друкарства, а також Національний університет «Острозька академія», пройшли екскурсію музеями університету та ознайомилися з проектами місцевого розвитку даного міста.

           Фото без опису Зранку 22-го листопада делегати вирушили в село Пересопниця, де побували у Культурно-археологічному комплексі «Пересопниця» (музей-пантеон (три яруси з оглядовими майданчиками, автор проекту — архітектор Віктор Ковальчук), відтворене Городище літописного міста Пересопниця та оглянули ззовні місцеву церкву Святого Миколая, що є пам’яткою архітектури. Після цього учасники стажування поїхали у селище Клевань, де відвідали знаменитий «Тунель кохання». На прикладі даних об’єктів стажистам показали як історична та культурна спадщина можуть виступати значним чинником у розвитку громади. Саме про це делегатам і розповів начальник управління культури Рівненського міськвиконкому Тарас Максименко. Крім того, пан Тарас поділився із присутніми власним досвідом в управлінні культурою органу місцевого самоврядування та реалізацією проектів у сфері розвитку культури. Того ж дня, про порядок об’єднання територіальних громад, перші кроки після об’єднання, особливості проведення реформи децентралізації в Україні делегатам розповів юрист Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування пан Микола.

       Фото без опису     В останній день стажування в приміщенні Рівненської ОДА перед учасниками заходу виступив проректор Національного університету водного господарства та природокористування Олег Лагоднюк. Олег Анатолійович розповів присутнім про досвід згаданого університету у впровадженні системи електронного документообігу, інноваційні підходи у вищій освіті, які успішно впроваджуються у НУВГП, зокрема, вільний вибір студентами кількох навчальних предметів, міжнародне співробітництво у галузі вищої освіти.

         Фото без опису  23 листопада із новими знаннями та ідеями учасники стажування вирушили до власних громад.

                                                                                                                           Підготував Михайло Лисиканич Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь