Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Роз'яснення щодо перейменування населених пунктів

Дата: 13.03.2018 14:33
Кількість переглядів: 5359

      На звіті Великогаївського сільського голови, старост та депутатського корпусу в селі Баворів були задані запитання щодо правильності назви села Застав'є, порядку внесення змін у паспортному документі у разі, якщо на сторінці паспорту «Місце проживання» вказана невірна назва населеного пункту та можливості перейменування даного села на Застав'я чи ін. Відповідь на вказані запитання надав в усній формі начальник юридичного відділу сільської ради Михайло Лисиканич. Для більш широкого інформування громадськості сільська рада вирішила додатково розмістити відповідну інформацію на власному веб-сайті.

      Отож, Виконавчий комітет Тернопільської обласної ради народних депутатів рішенням від 27 червня 1989 року вніс зміни в адміністративно-територіальний устрій окремих районів та, серед іншого, відновив село Застав'є, раніше об'єднане з селом Баворів Баворівської сільради, взяв його на облік і підпорядкував Баворівській сільській раді - http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/z7503/A036?rdat1=06.03.2018&vf7551=1338. Така ж назва даного села міститься в обліковій картці населених пунктів України на офіційному веб-порталі Верховної Ради України - http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/z7503/A005?rdat1=04.07.2017&rf7571=47375.

      Особам, які зареєстровані за місцем проживання у даному селі, але у паспортних документах яких значаться інші назви населеного пункту (такі як - Баворів або Застав'я чи ін.) необхідно звернутися у сільську раду до працівника, який здійснює реєстрацію місця проживання (Лагошняк В. В.) для внесення відповідних змін у паспорт.

        Щодо перейменування даного села повідомляємо наступне. Відповідно до ст. 5 Закону України "Про географічні назви", перейменування географічних об'єктів здійснюється з урахуванням думки більшості населення, яке проживає на території, де розташовані ці об'єкти, відповідно до закону про референдуми; перейменування географічних об'єктів, пов'язане з необхідністю приведення назв таких географічних об'єктів у відповідність із вимогами Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", здійснюється у порядку, встановленому Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Оскільки теперішня назва даного села не пов’язана із комуністичним та/або націонал-соціалістичним (нацистським) тоталітарними режимами в Україні, його перейменування має відбуватися у порядку, встановленому Законом України "Про географічні назви", тобто, з урахуванням думки більшості населення, яке проживає на території даного села, відповідно до закону про референдуми.

            Однак, станом на даний час, Закон України «Про всеукраїнський та місцевий референдуми», яким встановлювався порядок проведення місцевих референдумів втратив чинність, іншого закону, яким би були врегульовані питання проведення місцевих референдумів в Україні не прийнято. Таким чином, станом на даний час, неможливо у відповідності до чинного законодавства провести процедуру зміни назви села Застав'є.

                                                                                    Підготував Михайло Лисиканич

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь