Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Виїзна службова нарада на території Скоморохівського старостинського округу

Дата: 05.04.2017 12:46
Кількість переглядів: 790

      В понеділок 3 квітня 2017 року відбулася перша виїзна службова нарада старост та керівників структурних підрозділів сільської ради. Також участь у вказаній нараді взяли депутати даного виборчого округу: Олександра Мар’яш, Ігор Олійник та Богдан Франків. Метою даного заходу було детальніше ознайомлення керівництва ОТГ із проблемами, перевагами та перспективами сіл громади. Першу виїзд вирішено було провести на територію Скоморохівського старостинського округу.

     Розпочато нараду було в селі Смолянка. Делегацією тут відвідано найголовніший об’єкт інфраструктури даного села – сільський клуб. До слова, клуб села Смолянка є найбільшим закладом культури громади, який розрахований помістити у своїх стінах чи не усіх жителів даного села. Хоча заклад був збудований у 1985 році; сьогодні він потребує ремонту. Значимість місцевого клубу обумовлена ще й тим, що у його приміщеннях зосереджені й інші установи: бібліотека, фельдшерсько-акушерський пункт та єдиний в селі магазин, а на подвір’ї клубу  нещодавно встановлено дитячий ігровий майданчик. Керівники клубу, ФАПу та бібліотеки розповіли про досягнення, поточну роботу та проблеми.

     Згодом делегати вирушили у сусіднє село – Скоморохи. Тут відвідали адмінбудинок (офіс старости), школу І – ІІ ступенів, дошкільний заклад, клуб, бібліотеку і ФАП. У місцевому ФАПі у даний момент працював сімейний лікар даного округу В. А. Дударенко, від якого присутні також почули інформацію про поточну роботу та бачення розвитку медицини громади у майбутньому. Керівники комунальних установ, знову ж таки, розповіли про роботу, проблеми, побажання та досягнення. Присутніми було також відвідано мікрорайон «Грузія» в с. Скоморохи, тут було оглянуто дитячий майданчик, автобусну зупинку, місце для встановлення фігури Божої Матері. Однак, найбільшим досягненням сільської ради у даному селі є капітальний ремонт дороги – на момент приїзду делегатів було прокладено одну асфальтовану смугу місцевої центральної дороги. Наразі продовжуються ремонтні роботи.

      Останньою зупинкою наради стало село Прошова – село по-своєму унікальне, адже тут все чи не найстарше у об’єднаній громаді: найстарший клуб, найстарша школа… До слова, взимку 1885 році ці заклади відвідав сам Іван Франко, який гостював тут у свого товариша Осипа Олеськіва та був навіть дружбою на його весіллі. На одному із корпусів місцевої школи встановлений барельєф із обличчям Великого Каменяра. Посадовці сільської ради відвідали у Прошові клуб, бібліотеку, ФАП та школу, заслухали доповіді та побажання керівників даних закладів.

     Усі проблеми та побажання, почуті на місцях, були взяті до уваги членами делегації. Першочерговим завданням, виконання якого вже розпочато, є ремонт дорожнього покриття центральних вулиць вищеперелічених сіл. Виконання інших завдань буде проводитися за рахунок виділення на чергових сесіях ради коштів, що надійшли за рахунок перевиконання дохідної частини бюджету, благодійних коштів та буде враховано при плануванні бюджету на 2018 рік.

    Насамкінець неможливо не відмітити мальовничу природу, серед якої тут опинилися делегати: живописні краєвиди лісів, пагорбів, лугів у долинах річок Гнізна та Сороцька, чисте повітря, яке особливо й зразу відчувають люди, які живуть неподалік обласного центру. Перебуваючи тут хочеться думати про щось чисте, хороше, вічне, а ще хочеться вірити, що у нашої з вами громади є світле майбутнє…

                                                                                                                                  Підготував Михайло Лисиканич

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь