A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

ПАСПОРТИЗАЦІЯ ПО-НОВОМУ

Дата: 15.11.2016 12:32
Кількість переглядів: 928

Внутрішні біометричні паспорти тепер видаватимуть кожному громадянину України, який досяг 14-річного віку. Оформлення першого паспорта, як і раніше, буде безкоштовним. Уперше його потрібно буде змінювати у 18 років, згодом — кожних 10 років.

У Державній міграційній службі переконують: біометричні паспорти неможливо підробити. Так звані id-картки розміром 5 на 8 сантиметрів, видача яких — одна з умов надання Україні безвізового режиму з ЄС, запроваджена на підставі Закону України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”, окрім стандартних паспортних даних (ім’я, прізвище, стать), мають також унікальний номер документа. В картку вмонтовано електронний безконтактний носій (чип), який містить персональні та біометричні дані власника (відбитки пальців в обов’язковому порядку) і який неможливо змінити або скопіювати. На чіпі буде інформація про місце проживання та ідентифікаційний код.

Для осіб, які досягли 18-річного віку, на чіп паспорта нанесуть електронний цифровий підпис, який в перспективі дозволить використовувати різноманітні електронні сервіси, в тому числі отримувати адміністративні послуги, не виходячи з дому.

Обов’язкової заміни, встановлення граничних термінів дії раніше виданих паспортів не передбачено. Нові документи більшості громадян “міграційники” планують видати впродовж найближчих чотирьох років. За зверненнями щодо втрати, псування або необхідності вклеювання фотографій із досягненням 25-ти або 45-річного віку громадянам оформлятимуть нові документи.

Згідно зі змінами, відтепер неможливо продовжити термін дії закордонного паспорта. В разі закінчення терміну його дії необхідно оформити новий паспортний документ. Якщо виникне необхідність термінового виїзду до України, генеральне консульство може оформити посвідчення особи на повернення в Україну. Закордонні паспорти, термін дії яких ще не вичерпався, залишатимуться дійсними впродовж часу, на який їх було продовжено.

Наразі безкоштовно паспорти нового зразка можуть оформити особи, які досягли 14 і 16 років. Поміняти паспорт-книжечку на ID, сплативши адміністративний збір у розмірі 279 гривень, можуть лише певні категорії дорослих українців: ті, кому виповнюється 25 і 45 років, — замість вклеювання нової фотографії у старий паспорт; ті, хто офіційно змінив прізвище (вступ у шлюб, розлучення, інші причини зміни прізвища); ті, хто втратив паспорт через крадіжку або псування.

Мешканці Великогаївської об’єднаної територіальної громади можуть оформити id-картки та закордонні паспорти в Тернопільському районному секторі управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області за адресою: м. Тернопіль, вул. Степова, 45. Телефон: (0352) 43-61-16.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь