A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У клубі в Застав’ї вирує життя

Дата: 02.12.2016 11:18
Кількість переглядів: 767

       Один дуже вимогливий, уважний, я б сказала, навіть прискіпливий читач «Подільського слова»,  якось зауважив: «Читаючи ваші дописи , шановна … (тут вставте моє ім’я та по-батькові) помітив одну особливість: усі герої ваших інтерв’ю, нарисів, заміток, статей -  гарні, позитивні, без недоліків і лише «най… най…». Це, скажу вам, інколи виглядає дуже неправдоподібно. Якби всі були такі хороші, як ви пишете, то ми б давно були процвітаючою державою…». Якщо колись по молодості вступала з людьми з цього приводу у полеміки, дискусії, доводила своє, то нині згідна із своїми читачами. Дійсно, герої моїх дописів – позитивні, успішні, працьовиті. Може, я журналістка така везуча, що щастить мені діставати з наших сіл такі самородки! А, може, позитивна така, що всупереч законам фізики і природи загалом, до мене лише позитив і притягується! Тож, оригінальності мені і сьогодні бракуватиме, шановні читачі «Подільського слова», бо  знову хочу поділитися з вами новою порцією позитиву, яку отримала 25 листопада у селі Застав’є, що нині входить до Великогаївської об’єднаної територіальної громади.

        Коли, приїхавши разом з головою Великогаївської сільської ради об’єднаної територіальної громади Олегом Кохманом до клубу села Застав’є, запитала, з приводу чого сьогодні у селі святкування, мені відповіли так, як вміють, напевне, лише застав’янці: «А ми по ходу придумаємо!..» 

        Зала клубу була заповнена. Сцена прикрашена образами та українськими вишиваними рушниками. На столі лежав хліб, увінчаний колоссям та квітами. Хтось прикотив два великі гарбузи, які просилися на виставку. Самодіяльні  артисти були одягнені у колоритні національні строї. Зауважила дівчат, переодягнених в господинь з великими плетеними кошиками!  Не треба їхати на Сорочинський ярмарок. Тут усе своє – рідне та гідне!

        У залі було багато працівників тутешнього фермерського господарства «Бучинський». Саме їх вшановували у цей день. Сільськогосподарські роботи в основному закінчились. Землю вкрив сніг. Тому селянин з чистою совістю має можливість хоч на вечір розслабитись. Кажуть, українці гарно співають, танцюють, веселяться. Застав’янці це все вміють робити якось по- особливому. У них це виходить гарно, вишукано та неповторно! Відчувається, що кожен номер, які продемонстрували самодіяльні артисти із Застав’я та Баворова, підготував той, хто дуже любить та шанує свою роботу, а особливо людей, які будуть дивитися концерт. Гарні ведучі Ігор Вольницький та Іванна  Бучинська щиро вітали всіх, хто прийшов на свято. Звучали поетичні твори про Україну, її славне минуле та непросте сучасне. Помянули тих, хто загинув на сході України, виборюючи незалежність та європейський вибір держави, серед них виходець із Застав’я Микола Юречко. Згадали та подякували тим, хто нині мерзне в окопах та береже наш спокій та мир. Було віддано шану людям ланів – працівникам місцевого фермерського господарства та їх керівникові Анатолію Бучинському. Завдяки їх невтомним рукам мають люди зарплату, пайовики те, що їм належить. Анатолій Бучинський -  меценат усіх добрих справ, що робляться у селах, де господар орендує землю. І цей клуб, де проходили  святкування 25 листопада, - також його дітище. Про це, зокрема, говорив голова Великогаївської ради об’єднаної територіальної громади Олег Кохман. Олег Андрійович також відзначив подяками працівників фермерського господарства «Бучинський», які своєю працею внесли значний вклад в економіку краю. «Тішить те, що у вашому клубі завжди відчинені двері, - наголосив Олег Кохман, - тут вирує життя. Колишня завідуюча клубом Оксана Сеньків передала його у добрі руки. Теперішній керівник застав’янської культурної обителі Світлана Сеньків проводить цікаві заходи, залучає молодь до численних гуртків. І сьогоднішнє гарне дійство цьому підтвердження. Хай завжди звучить українська пісня, хай танцюють діти, будуть щасливими їхні батьки!»

       Сказати, що у клубі села Застав’є був гарний концерт – це нічого не сказати! Такого не побачиш навіть на столичних сценах. Самодіяльні артисти може б і програли іменитим у професіоналізмі, але у душевності, милій простоті аж ніяк! Від кожного номера віяло позитивом! Виступи сільських вокалістів, танцюристів, гумористів, а особливо наймолодших учасників свята – вихованців місцевого дитячого садочка  супроводжувався бурею оплесків, іскристого сміху! «Усі наші артисти – претенденти на Х-фактор!!! Чи не так?», - лунало звідусіль. Люди тішилися та пишалися своїм, рідним.

      Староста сіл Баворів та Заставя Надія Салабай щиро подякувала усім, хто прийшов на свято, долучився до підготовки та проведення такого дійства, зокрема, Марії Бучинській за те, що все своє життя віддала праці в господарстві та виховала такого хорошого сина Анатолія, який продовжив її справу, ставши фермером та меценатом. Згадала добром колишніх керівників місцевого господарства Василя Паньківа та Ярослава Деревяного, які були запрошені на свято. «Ні одне дійство у нас не обходиться без участі керівників місцевих мистецьких колективів Наталії Гевко, Любові Дерлиці, Михайла Зеленого, - наголосила Надія Ярославівна, - ми пишаємося всіма нашими людьми, які вирощують хліб чи дарують усім своє мистецтво…» У кінці дійства усіх пригощали короваєм з нового урожаю.

        25 листопада у клубі Застав’я була ще й дискотека. Веселились усі : молоді і ті, хто вважає себе молодими.  

                                                За інформацією газети "Подільське слово". Автор - Галина Юрса. Фото автора.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь