A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Навчальний візит делегатів із новоутворених об'єднаних громад до Великогаївської сільської ради

Дата: 28.04.2017 10:03
Кількість переглядів: 714

       Із навчальним візитом на Тернопільщину прибула делегація у складі сорока восьми осіб із Луганської, Донецької, Закарпатської та Львіської областей. Мета візиту – ознайомитися із роботою і досягненнями новостворених об’єднаних територіальних громад Тернопільщини, а також обговорити нові можливості реформи децентралізації. 24 квітня відбулась нарада, в якій взяли участь керівники області та представники Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування. Серед іншого, обговорили проблемні питання, що виникають в процесі об’єднання. Також впродовж трьох днів делегація з чотирьох областей знайомилася із роботою найбільш успішних громад Тернопільщини.

      24 квітня 2017 року членами даної делегації було відвідано Великогаївську об’єднану територіальну громаду. Спочатку делегати побували у приміщенні адмінбудинку Великогаївської сільської ради, де їх радо зустрів сільський голова Олег Кохман. Олег Андрійович розповів про поточні досягнення та проблеми об’єднаної громади, яку він очолює, а гості поспілкувалися із керівниками структурних підрозділів ради щодо набутого досвіду в галузі децентралізації. Потім усі присутні пішли оглянути комунальні заклади. Особливо вразили делегатів дитячий садок та школа у Великих Гаях; за їх словами таких хороших шкіл та садків нема навіть в обласних центрах, звідки вони прибули.

       У школі делегатам була представлена презентація про досягнення Великогаївської громади з моменту утворення; гості задавали питання посадовим особам сільської ради щодо їх роботи у громаді.

       Далі учасники поїхали у село Товстолуг, де оглянули оновлені об’єкти: місцевий офіс старости, фельдшерсько-акушерський пункт та поліцейську станцію, а в селі Скоморохи – оцінили оновлене дорожнє покриття на центральній вулиці.

      Проблемними питаннями як новоутворених так і діючих об’єднаних громад є відсутність повноважень щодо розпорядження землями за межами населених пунктів, розпорядження дорогами не комунальної власності та наповнення бюджету. Сподіваємося, що найближчим часом дані проблеми будуть вирішені.

                        На основі інформації сайту телеканалу ТV-4 підготував Михайло Лисиканич. Фото Галини Кравчинюк

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь