A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Стратегічний план для процвітання Великогаївської громади

Дата: 03.08.2016 09:46
Кількість переглядів: 1046

1 і 2 серпня у сільраді Великих Гаїв проходив семінар-тренінг «Підтримка ініціатив територіальних громад щодо організації процесу стратегічного планування на місцевому рівні».

Оскільки Великогаївська територіальна об’єднана громада – одна з трьох новоутворених територіальних об’єднань в Україні, що потрапила до пілотного швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні». Його цінність у тому, що громада має можливість на основі аналізу SWOT розробити стратегічні плани розвитку, окреслити наявні засоби та конкретизувати цілі. Простою мовою це означає – навчити громаду, зваживши свої можливості, самій заробляти на достойне життя, тобто бути самодостатньою. 

«Під час тренінгів ми прагнули навчити представників Великогаївської громади правильно розставляти акценти, бачити перспективи, та водночас при написанні стратегічного плану, враховували усі ризики. Майбутній стратегічний план має стати не просто документом, який припадатиме пилюкою на полицях, разом з іншими, а головним органом управління, який сприятиме розвитку, процвітанню громади», - заявив експерт з розвитку громад Айдер Сеїтосманов. 

Учасниками тренінгу були в.о. старост сіл, що входять до Великогаївської об’єднаної територіальної громади, керівники та спеціалісти відділів Великогаївської сільської ради об’єднаної територіальної громади, керівники структур, які знаходяться на території об’єднаної громади. Як підсумували експерти всеукраїнської асоціації сільських, селищних рад та асоціації малих міст України, які проводили семінар, у Великогаївської об’єднаної територіальної громади великі перспективи розвитку. 

«Перед нашим приїздом ми попросили працівників сільради у виді анонімного анкетування опитати людей. Там було кілька запитань, та основне, що ми хотіли почути – якою сільчани хочуть бачити громаду через 10 років. І приємно, що більшість відповіла: «Хочемо жити у селах європейського рівня з належними дорогами, освітою, охороною здоров’я». І знаєте, можливо це були б просто слова, якби ми, під час тренінгів, не побачили, що вони не лише хочуть, а й докладають максимальних зусиль, щоб втілити ці бажання в реальність», - із захватом поділилася експерт Наталія Морозюк.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь