Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Виїзна службова нарада на території Баворівського старостинського округу

Дата: 13.04.2017 09:37
Кількість переглядів: 737

Фото без описуВ понеділок 10 квітня 2017 року відбулася друга виїзна нарада старост та керівників структурних підрозділів Великогаївської сільської ради. Цього разу нарада відбувалася на території Баворівського старостинського округу.

                Захід розпочався із виступу старости сіл Баворів та Застав’є Надії Салабай. Надія Ярославівна розповіла про історію підпорядкованих їй сіл, довела до відома присутніх інформацію про демографічні та економічні характеристики даної території, навела перелік тутешніх комунальних установ.

                Спочатку члени делегації відвідали комунальну будівлю по вулиці Шевченка, 6 в селі Баворів. Тут розташовані ціла низка установ: офіс старости, поштове відділення, відділення Ощадбанку, бібліотека, планується розміщення місцевого музею чи то «Музею хліба». Станом на даний час найбільшим здобутком Великогаївської сільської ради у цій будівлі є оновлений офіс старости сіл Баворів та Застав’є, урочисто відкритий цього року.

                Згодом делегати поїхали у Баворівський дошкільний навчальний заклад. У садку працює одна різновікова група, хоча розрахований на дві дитячі групи. Завідувачем дошкільного закладу Марією Алексевич було доведено до відома присутніх інформацію про теперішню ситуацію у закладі, його перспективи та проблеми. Зокрема, було звернуто увагу на те, що у даний час потребує ремонту каналізація садка та дах другого корпусу.

                Наступною зупинкою наради стала Баворівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів. На порозі школи представників місцевої влади зустрів директор Микола Костик, який розповів про історію закладу, який очолює більше тридцяти років, поділився досягненнями та здобутками учнів та освітян, запросив присутніх оглянути школу. Зараз тут вчиться 133 учні (хоча заклад розрахований на 330 дітей) та працює 19 працівників. До слова, сільською радою у Баворівській школі було замінено усі дерев’яні вікна (ті, що залишилися на момент створення ОТГ) на металопластикові, відремонтовано комп’ютерний клас та закуплено нові комп’ютери.Фото без опису

                Неподалік школи розташований клуб села Баворів, в якому сільською радою було встановлено нові вхідні металопластикові двері. Клуб також був оглянутий делегатами, його завідувач Любов Дерлиця розповіла присутнім про досягнення та проблеми очолюваного нею комунального закладу.

                У Баворівській дільничній лікарні члени наради заслухали доповідь головного лікаря Івана Смука про роботу закладу, поспілкувалися із персоналом лікарні та хворими, які перебувають тут на лікуванні. У цей день в лікарні також вели прийом громадян сімейні лікарі даної медичної дільниці –Ю. М. Литвин та В. А. Дударенко. Сам заклад розташований у дуже мальовничому місці – на березі річки Гнізна серед зелених ялин та лип.

                Насамкінець делегатами було відвідано найкращий на даний момент заклад культури громади – клуб села Застав’є. Завідувач клубу Світлана Сеньків довела до відома присутніх інформацію про роботу установи. Тут, серед іншого, працюють гурток малювання, вишивання, «Умілі ручки», які справно відвідують місцеві діти. Варто зауважити, що у даному закладі культури проводиться чи не найбільше заходів на рік. Так, у неділю у клубі проходило театралізоване дійство «Хресна дорога», яке до сліз зворушило очевидців. Клуб був відновлений за кошти місцевого мецената-фермера Анатолія Бучинського; заклад забезпечений усім необхідним для роботи, хоча потребує лише нового ноутбуку (бо попередній згорів на останньому заході). Біля клубу планується встановити дитячий ігровий майданчик.Фото без опису

                Саме тут сільським головою було підведено підсумки службової наради, доведено до відома старост про порядок ремонту доріг у селах ОТГ, оголошено про закінчення опалювального сезону, заслухано доповіді старост та керівників структурних підрозділів ради про роботу на минулому тижні, оголошено плани на поточний тиждень та ін. Усі проблеми та побажання, почуті на місцях, були взяті до уваги членами делегації. Їх виконання буде проводитися за рахунок виділення на чергових сесіях ради коштів, що надійшли за рахунок перевиконання дохідної частини бюджету, благодійних коштів та буде враховано при плануванні бюджету на 2018 рік.

                                                                                              Підготував Михайло Лисиканич. Фото Галини Кравчинюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь