Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Шевченкове слово живе серед нас

Дата: 20.03.2017 07:58
Кількість переглядів: 857

 

Фото без описуІ мене в сім’ї великій,
В сім’ї вольній, новій,
Не забудьте пом’янути
Незлим тихим словом.
Т. Шевченко

 

 

Не забули пом’янути про Тебе, великий поете і пророче, у ЗОФото без описуШ I-II ст. с. Скоморохи. 11 березня 2017 року у приміщенні актового залу відбувся концерт, присвячений великому Кобзарю. З привітальним словом звернувся до присутніх керівник відділу культури, молоді та спорту Великогаївської громади Степан Гуля.


Непомітно пролетіли дві години… Розпочався виступ танцем «Вишиванка» у виконанні дівчат 6-9 класів. У чарівний український віночок впліталися номери учасників. Потужно, емоційно, піднесено звучали пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», «Заповіт», «Молитва за Україну» у виконанні зведеного хору місцевої церкви та школи під керівництвом Тетяни Муляр. У виконанні цієї талановитої вчительки прозвучали пісня «Емігранти» і композиція «Сонячні промінчики» за участю учнів 1-го класу.

Фото без опису
Четвертокласники здивували глядачів майстерно виконаним флешмобом «З Україною в серці», який підготувала класовод  Світлана Кузьма.  Під звуки бандури прозвучала музично-літературна композиція «Козацька слава» у виконанні учнів 7 класу і класного керівника Марії Петришин. Гучними оплесками зустріли глядачі танець «Козачок»  учнів молодших класів, підготовлений педагогом-організатором Тетяною Башняк.


А ось у темряві загорілися лампадки, на моніторі телевізора  з’явилися тривожні кадри з Майдану, а у виконанні ансамблю прозвучала пісня «Пливе кача». Зал у скорботі зі сльозами на очах слухав цю пісню-реквієм.

Фото без опису
Прекрасні хвилини спілкування подарували усім Марічка Задирайко, Валентин Муляр, Вікторія Юзва та Соломія Куш, а також учасники художньої самодіяльності місцевого сільського клубу.
Ведучі свята Марія Башняк та Артур Дерлиця розповідали про Тараса Шевченка, про давню і теперішню Україну і всі разом просили: «Боже великий, єдиний, нам Україну храни…».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь