A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

На Тернопільщині відмивання доходів довело до криміналу

Дата: 15.03.2021 14:23
Кількість переглядів: 267

На виконання вимог Постанови про призначення дослідження матеріалів кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області фахівці відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Тернопільській області провели аналітичне дослідження діяльності жителя обласного центру Л. Вони з’ясовували наявність ознак правопорушень, пов’язаних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму або фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення, та інші правопорушення.

Податківцям вдалося встановити, що особа здійснювала приховану підприємницьку діяльність, реалізовуючи на території Тернополя та області наркотичні засоби та психотропні речовини. Зараховувались кошти від невстановлених осіб на електронні гаманці однієї із платіжних систем. Згодом гроші перерахувались на карткові банківські рахунки, використовувались для оплати товарів та послуг, а також знімались готівкою. І все це для того, аби приховати їхнє незаконне походження, джерела виплат. Загальна сума «відмитих» злочинних коштів склала 2,9 млн гривень.

Складений висновок аналітичного дослідження було направлено до Слідчого управління ГУ Національної поліції в Тернопільській області. Відтак, у Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України – легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, а також внесено відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.306 Кримінального кодексу України – використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів.

У даний час фігурантів затримано та оголошено їм підозру, матеріали кримінального провадження будуть направлені до суду.

Відділ пресслужби

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь